• LLIBERTAT I GOVERN REPUBLICANISME

    PETTIT, PHILIP BASE Ref. 9788492758838
    Ver otros productos de la misma colección Ver otros productos del mismo autor
    Una obra que resumeix de forma exhaustiva i didàctica tots els orígens i els fonaments de la teoria republicanistaEl politòleg i filòsof irlandès Philip Pettit exposa en aquesta obra el seu concepte de republicanisme entès com a teoria que recull la tradició de filòsofs de l’antiguitat com ara Plató...
    Ancho: 145 cm Largo: 230 cm Peso: 250 gr
    Per confirmar
    28,01 €
  • Descripció

    • ISBN : 978-84-92758-83-8
    • FechaEdicion : 01/06/2010
    • AñoEdicion : 2010
    • Idioma : Catalán
    • Autores : PETTIT, PHILIP
    • Traductores : SICART PEREA, SARA/GORGORI, ROSÓ
    • NumeroPaginas : 384
    • Coleccion : EL FIL D'ARIADNA
    • NumeroColeccion : 39
    Una obra que resumeix de forma exhaustiva i didàctica tots els orígens i els fonaments de la teoria republicanista

    El politòleg i filòsof irlandès Philip Pettit exposa en aquesta obra el seu concepte de republicanisme entès com a teoria que recull la tradició de filòsofs de l’antiguitat com ara Plató i que s’enriqueix amb les aportacions de pensadors de la Il·lustració com ara Hobbes i Rousseau i amb el llegat de les noves democràcies sorgides a finals del segle XX.

    Pettit expressa la necessitat d’aconseguir una llibertat plena i de lluitar contra la dominació, ja sigui d’una persona sobre una altra, d’una classe social sobre una altra o d’un poble sobre un altre. I és per això que advoca per arribar a una situació de no-dominació, un concepte que considera com un ideal polític essencial i que contrasta amb la concepció de la llibertat com a no-interferència pròpia del liberalisme.

    La llibertat com a no-dominació, segons Pettit, implica a més una concepció de la democràcia en què els ciutadans han de deixar de consentir per posar-se a qüestionar. En aquest sentit, l’autor considera fonamental que els qui governen no facin tot el que els digui el poble, sinó que aquest sempre pugui posar en qüestió qualsevol mesura que porti a terme el govern. La societat ha de mantenir una contínua vigilància, diu Pettit, i això constitueix el preu de la llibertat republicana.



    Philip Pettit

    Nascut a Irlanda el 1945 va ser durant molts anys professor de Teoria Social i Política a la Research School of Social Sciences de l'Australian National University, a Canberra, i de Filosofia a la Columbia University de Nova York. Actualment és catedràtic Laurence Rockefeller de Ciències Polítiques i Valors Humans a la Universitat de Princeton. Entre els seus llibres val la pena destacar Una teoría de la libertad: de la psicología a la acción política, The Common Mind: An Essay on Psychology, Society and Politics (1993), Not Just Deserts: A Republican Theory of Criminal Justice (1990, amb John Braithwaite) i Examen a Zapatero: balance del gobierno socialista.